METING EN ADVIES VERBETEREN AKOESTIEK

Het ervaren van hinderlijk geluid (hol of schel geluid – nagalmen) wordt veroorzaakt door een slechte akoestiek in de ruimte. Om de akoestiek te verbeteren is het goed om te weten dat de akoestische eigenschappen van een ruimte te maken heeft met de hoeveelheid absorptie van het geluid in die ruimte. Het is ook fijn om te weten dat dit meetbaar is en vervolgens kan worden beoordeeld aan de hand van referentiekaders zodat er een waardevol advies op maat kan worden gegeven dat de gewenste verbetering zal geven. Acoustiwall wordt voornamelijk ingezet in de professionele markt.

geluid absorptie wand bekleding decoratie

GELUIDSABSORPTIE

Geluid bestaat uit een zich voortplantende drukgolf. We maken even de vergelijking met een pingpongballetje. Wanneer deze een harde wand raakt dan wordt deze direct teruggekaatst, komt deze weer een harde gladde wand tegen dan kaatst deze weer weg daarvan. Wanneer er sprake is van een lange nagalmtijd in een ruimte dan is dat het effect van rond stuiterende repeterende reflecties. Het geluid neemt daardoor niet af.

Wanneer we uitgaan van hetzelfde pingpongballetje als vergelijking dan is het aanbrengen van geluidsabsorberende elementen in een ruimte een goede oplossing. Afhankelijk van de dikte van de gekozen oplossing (Acoustiwall 70 mm dikte geeft 100% absorptie!) wordt de reflectie gebroken omdat het een zachtere ondergrond raakt. Het pingpongballetje valt bijna direct naar beneden wanneer het tegen een Acoustiwall aan zou worden gegooid.

MAAK EEN RUIMTE AANGENAAMER

Ruimtes worden als zeer onaangenaam ervaren wanneer er geen absorberende elementen in de ruimte zijn aangebracht. Zowel wanden, plafonds als vloeren reflecteren geluid.

Een akoestisch dempend product zorgt ervoor dat hinderlijk geluid geabsorbeerd wordt waardoor de ruimte aangenamer zal zijn om in te verblijven. Vooral de hoge en lage frequenties van geluid vormen de onaangenaamheid, natuurlijk is dit ook afhankelijk van de functie van ruimte en de verwachtingen.

EFFICIËNT EN VISUEEL AANTREKKELIJKE OPLOSSING DIE WERKT!

MetroXL kan akoestisch deskundigen inschakelen voor uw project om een onafhankelijke meting te doen in de ruimte waar verbetering nodig is. Voor sportaccommodaties bestaan vaste richtlijnen voor de akoestische eisen, voor andere ruimtes wordt dit in overleg bepaald. Aan de hand van deze meting kan een oplossing op maat worden geboden. Hierbij wordt gekeken naar de dikte en de hoeveelheid m2 Acoustiwall die nodig is om de gewenste verbetering te bereiken. Acoustiwall is een zeer efficiënte oplossing. Daarbij is de verwerking van alle mogelijke visuals om de perfecte uitstraling te bereiken het grootste pluspunt van Acoustiwall.

Bekijk Acoustiwall projecten >>