AKOESTISCHE PANELEN

Akoestische panelen met een haarscherpe print op textiel zijn de ideale oplossing wanneer u wanddecoratie en het verbeteren van de akoestiek wilt combineren. Bij akoestische panelen worden uw foto’s in full-colour op sterke doeken geprint, leverbaar in elk gewenst formaat zonder naden. Het zijn akoestische dempende schilderijen in de vorm van een fotodoek. Deze fotodoeken worden in een spanframe geplaatst en zijn eventueel ook weer makkelijk te vervangen door een ander doek. Akoestische spanwanden zijn dus ideaal voor gebruik in de retail, showrooms, kantoorruimtes, horeca, etc. De sfeer en beleving van de ruimte kan worden aangepast op thema, jaargetijde, lopende acties en/of productintroducties.

Afhankelijk van de gekozen dikte is de absorptiewaarde van hinderlijk geluid bij een akoestisch paneel van:

  • 70mm – Alphawaarde 1,0 (100% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 40mm – Alphawaarde 0,7 (70% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 20mm – Alphawaarde 0,5 (50% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)

Vaak is 20mm dikte al voldoende en vanaf 70mm wordt de hoogst mogelijke waarde van 1,0 behaald.

Met het installeren van akoestische panelen aan de wand wordt hinderlijk geluid weggenomen uit de ruimte. Akoestische panelen ookwel Acoustic panels genoemd geven veel sfeer aan een ruimte en bieden daarnaast flexibiliteit om het beeld vervangen gewisseld kan worden. Het frame kan in elke gewenste kleur en/of structuur worden afgewerkt zodat deze een perfecte match is met uw interieur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld alle hout structuren, metallics en/of mat/glans afwerking. Het is dus niet alleen een functionele en flexibele oplossing maar ook een waardevolle toevoeging qua beleving van de ruimte.

Door nog extra geluidsabsorberende plaat toe te passen aan de binnenzijde van het frame, kan op een eenvoudige manier de nagalm teruggebracht worden naar een gunstigere verhouding. De akoestiek van uw ruimte wordt daardoor verbeterd!

Voordelen akoestische panelen:
– geluidsabsorberend
– fijnere sfeer in ruimte door verbetering akoestiek
– haarscherpe prints
– elke formaat mogelijk (ook wandvullend)
– doek is wisselbaar
– naadloos

Akoestische panelen met eigen print bieden een optimale sfeer en beleving in elke ruimte! Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden van akoestische panelen.