GELUID DEMPENDE WANDBEKLEDING SPORTFACILITEITEN

Het verbeteren van de akoestiek met geluid dempende wandbekleding is vaak één van de grote wensen bij de renovatie of nieuwbouw van sportfaciliteiten zoals een gymzaal of sporthal.  MetroXL ontwikkelde Pulastic Soundwall, een unieke geluid dempende wandbekleding specifiek afgestemd op gebruik in sportfaciliteiten.

Er is vaak veel galm in sportruimtes, het geluid klinkt hard en schel. Het is lastig elkaar te verstaan, zeker wanneer er tijdens een sportwedstrijd wordt gegild of aangemoedigd. Door middel van het plaatsen van akoestisch dempende wandbekleding wordt de sportruimte niet alleen aangenamer om in te verblijven maar het biedt ook de mogelijkheid meet beleving en sfeer in een de ruimte te krijgen.

Elke gewenste print, afbeelding of graphic kan worden verwerkt. Pulastic Soundwall is leverbaar in elke gewenste maat. Pulastic Soundwall kan het hinderlijke geluid tot 100% absorberen, het is bijzonder sterk en biedt daarbij valbescherming. Dit spanwandsysteem is niet alleen mooi maar ook erg functioneel!

Verbetering akoestiek sportfaciliteiten

Pulastic® Soundwall is geluidsabsorberend en geluiddempende. Het is een spanwand bekleding wee specifiek kan worden toegepast in sportfaciliteiten. Bij de ontwikkeling van dit unieke product is ook rekening gehouden met zaken als bal-impact en valbescherming. Kiwa/ISA Sport heeft het product uitgebreid getest en Pulastic Soundwall scoorde uitmuntend op alle vlakken.

De wand behaalde de hoogst haalbare score bij de Kiwa/ISA Sport bal-impact-test en de gemeten absorptiewaarden zijn bij een dikte van 70mm zelfs 100% van het hinderlijke geluid. De opbouw van de wand maakt hem zacht waardoor deze ook nog bescherming biedt wanneer men er tegenaan valt.

Praktisch, efficiënt en mooi!

De unieke combinatie van alle genoemde elementen zoals valbescherming, akoestische demping en esthetiek maakt de Pulastic® Soundwall uniek. Het is niet alleen een praktisch en efficiënte oplossing voor de verbetering van de akoestiek maar het is ook een mooie oplossing.

Bijkomend voordeel is dat er voor de installatie geen dure en vervuilende hak- en preekwerkzaamheden nodig zijn. Installatie kan op bestaande wanden worden aangebracht en wordt strak afgewerkt. Snel, schoon en netjes!

Bekijk voorbeeld projecten sportfaciliteiten

Verbetering akoestiek is meetbaar!

Ter voorbereiding kan er een onafhankelijk akoestisch deskundige worden ingeschakeld. Deze verricht metingen aan de hand waarvan kan worden bepaald hoeveel m2 Pulastic Soundwall in welke dikte nodig is om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Er wordt ook gekeken naar de beschikbare ruimte voor installatie van de spanwand. Zo is men altijd zeker van een gegarandeerd resultaat en voldoet de sportfaciliteit aan de richtlijnen. Heel helder en duidelijk.

Verkrijgbaar via Sika Nederland

Pulastic®  Soundwall is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren. Het product is ontwikkeld door MetroXL en wordt ook geproduceerd en geïnstalleerd door de professionele vakmensen van MetroXL. Deze nauwe samenwerking tussen specialisten in het verbeteren van akoestiek in sportfaciliteiten, zorgt ervoor dat er een oplossing op maat wordt geboden waarmee u kunt scoren!

Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van Pulastic® Soundwall. Wij helpen u graag verder.