Project Description

MetroXL installeert Pool Sound Wall in zwembad Landal Landgoed de Elsgraven

Op zoek naar een oplossing voor het verbeteren van de akoestiek en het opfleuren van het zwembad op het park. Zo kwam Parkmanager Amanda Dijkstra-Poffers via Google terecht bij Pool Sound Wall van MetroXL. “Ik wist dat er een oplossing in de vorm van wandbekleding te krijgen moest zijn, dat had ik in andere zwembaden gezien”, vertelt Amanda.

Afspraak op locatie, mogelijkheden besproken

“Ik heb contact gezocht met MetroXL en nog 2 andere bedrijven. MetroXL was de enige partij die adequaat reageerde. Adviseur Ron Labordus plande direct een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken. Samen hebben we rondgelopen en de mogelijkheden besproken. Ron heeft foto’s gemaakt, direct ingemeten en wat ideeën geschetst”.

Afbeelding op achterwand peuterbad

Bij wijze van proef is de achterwand van het peuterbad gekozen om in te zetten. Er is een keuze gemaakt aan de hand van de ontwerpideeën is, om Pool Sound Wall uit te proberen.

Het peuterbad in het zwembad is omgeven door 3 muren, het is een ruimte binnen een ruimte. Alle zijdes zijn afgewerkt met harde materialen. Dit zorgt ervoor dat het geluid hard en schel klinkt en er veel nagalm is. Dit maakt dat je elkaar moeilijk kunt verstaan, zeker wanneer er veel kinderen in aan he spelen zijn.

pool sound wall in zwembad Landal
kale zwembadwand voor de installatie van Pool Sound Absorbers
landal zwembad met water akoestisch dempende fotowand

Akoestisch dempende afbeelding van ijsvogel

Landal vakantiepark Landgoed De Elsgraven is landelijk gelegen in Twente. De gekozen afbeelding van de ijsvogel is gemaakt voor een lokale fotograaf. De ijsvogel broedt in de omgeving van rivier De Regge vlak bij het landgoed. “En daar waar Landal staat voor relaxen en genieten in de natuur, past deze foto perfect bij het park. En het is weer een keer iets anders dan onze mascotte Bollo of de standaard afbeelding met de visjes”, vertelt Amanda enthousiast.

De afbeelding van de ijsvogel is als een levensgroot schilderij op de muur gepositioneerd, waarbij er aan alle zijdes nog een stuk betegelde muur te zien is. Het formaat van de geplaatste Pool Sound Wall is ca. 4,80m x 1,75m. Er is gekozen voor een systeem van 55mm dikte met een vulling van 50mm. De Alpha waarde van dit systeem is 0,95 (1 is de maximaal haalbare score). Dit betekent dat de akoestische demping van het hinderlijke geluid door de inzet van dit systeem erg groot is.

Grote zwembad

Het grote zwembad wordt niet alleen voor recreatie gebruikt, er wordt ook zwemles gegeven. Met de inzet van de Pool Sound Wall bij het peuterbad is de akoestiek in de totale ruimte al verbeterd.

“Ik moet het nog navragen bij de gebruikers, hoe zij de verbetering van de akoestiek ervaren, of het genoeg is. Ik kan me voorstellen dat bij het grote bad nog extra aankleding met akoestisch dempende afbeeldingen nodig is. Maar dat is even voor de toekomst. Het lijkt me goed om dan direct ook dit deel van het zwembad te verfraaien”, aldus parkmanager Amanda

Bestand tegen zwembadklimaat

Pool Sound Absorbers is speciaal ontwikkeld voor het agressieve zwembadklimaat waarmee het te maken krijgt (vocht, chloor, schoonmaakmiddelen).

“Het is erg plezierig om samen te werken met een partij die verstand van zaken heeft. Gebruiken ze bijvoorbeeld de goede schroeven? Dat zijn zaken die je al doende leert. Maar we hoefden de mensen van MetroXL niks te vertellen, ze waren vriendelijk en op alles goed voorbereid”, aldus Amanda.

Kies voor een samenwerking met MetroXL?

Van de eerste afspraak, de beoordeling van de aangeleverde afbeelding, het verzorgen van een proef om de kwaliteit te beoordelen tot en met de oplevering van het project, MetroXL zorgt ervoor dat alles tot in detail is geregeld. Heb je een project waarbij de inzet van akoestisch dempende wandbekleding nodig is? Neem dan contact met ons op, wij denken met je mee, geven je advies op maat en regelen ook jouw project van A t/m Z.