PULASTIC SOUND WALL

MetroXL ontwikkelde een akoestische oplossing specifiek voor sportaccommodaties: Pulastic® Sound wall. De combinatie van valbescherming, akoestische demping en esthetiek maakt de Pulastic®Soundwall uniek. Het is dé perfecte geluiddempende wandbekleding voor alle sportfaciliteiten.

De Pulastic® Soundwall kan worden voorzien van prachtige full-colour prints, grafische dessins of elke andere gewenste afbeelding. Deze unieke wanden zijn niet alleen heel mooi maar ook heel sterk. Ze behalen namelijk de hoogst mogelijke score bij de Kiwa-Bal-Impact-test en hebben in een dikte van 70mm een absorptie waarde van 100%!

De slechte akoestiek in sportzalen veroorzaakt stemproblemen, gehoorproblemen en uitval van vakleerkrachten. Gelukkig zijn er normen voor de akoestiek van sportzalen. Een slechte akoestiek is vanaf heden niet langer onvermijdelijk. Verbeter heel eenvoudig de sport- of gymzaal zaal met Pulastic® Soundwall.

VERBETERING AKOESTIEK

Pulastic® Soundwall biedt een eenvoudige oplossing voor het verminderen van geluidsoverlast in sportaccommodaties, zoals galm of nagalm, schel of hol geluid. Het is de geluidsabsorberende oplossing voor wand en plafond. NOC*NSF heeft normen opgesteld voor de akoestiek in sportaccommodaties. Deze normen bepalen welk geluidsniveau acceptabel is in een gymzaal, sportzaal of sporthal.

Met een akoestiekmeting wordt exact vastgesteld waar en hoeveel m² wandbekleding geplaatst moet worden voor het gewenste resultaat. Met de inzet van de Pulastic® Soundwall is het vervolgens heel eenvoudig te voldoen aan deze normen.

PULASTIC SOUND WALL, SCOORT UITMUNTEND!

De gemeten absorptiewaarden van het vulmateriaal geven de volgende waarden:

  1. De wandbekleding met een dikte van 70mm absorbeert 100% van al het storende geluid dat in de ruimte wordt geproduceerd. Geen enkel ander systeem in de markt haalt deze waarden!
  2. De wandbekleding met een dikte van 40mm absorbeert 70% van al het storende geluid dat in de ruimte wordt geproduceerd. Dat is nog steeds bijzonder hoog.

HOOGSTE SCORE BAL-IMPACT-TEST

De wand behaalde de hoogst haalbare score bij de Kiwa/ISA Sport bal-impact-test. De wand is daardoor zeer duurzaam te noemen.

SAMENWERKING MET SIKA NEDERLAND

Pulastic Sound wall is, op basis van de door Sika Nederland gestelde eisen, ontwikkeld door MetroXL. De Pulastic®  Soundwall wordt geproduceerd en geïnstalleerd door de professionele vakmensen van MetroXL en is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.

Zoekt u dé oplossing voor akoestische problemen in een sportaccommodatie? Of zoekt u een partij die u helpt en adviseert aan de hand van een akoestiekmeting (zowel voor als na installatie)? Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pulastic®Soundwall. Wij helpen u graag verder.