AKOESTISCH WANDSPANSYSTEEM

Het akoestisch wandspansysteem van Acoustiwall is een wandvullende, naadloze akoestische oplossing voor de professionele markt. Het systeem maakt gebruik van een wandspansysteem waarin hoogwaardig akoestisch materiaal is verwerkt die het hinderlijke geluid reduceert. De afwerking bestaat uit een stevig doek voorzien van full-colour print welke wordt opgespannen in het frame. Het systeem is naadloos en wandvullend. Zit er een stopcontact in de muur of een raam dan kunnen deze gewoon worden uitgespaard waardoor deze zichtbaar en bruikbaar blijven.

Elke dikte, maat, kleur, print of dessin mogelijk

Deze akoestische oplossing kan worden geplaatst in een uniekleur, met grafisch dessin of met een levensgrote afbeelding van uw favoriete uitzicht. Elke maat is mogelijk, het systeem wordt altijd perfect passend geïnstalleerd en netjes afgewerkt. Het wandspansysteem biedt onbeperkte printmogelijkheden; fotobeelden, patronen en/of een eigen design kan worden verwerkt.

De absorptiewaarde van het hinderlijke geluid is afhankelijk van de dikte van het Acoustiwall systeem:

  • 70mm – Alphawaarde 1,0 (100% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 40mm – Alphawaarde 0,7 (70% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 20mm – Alphawaarde 0,5 (50% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)

Vaak is 20mm dikte al voldoende en vanaf 70mm wordt de hoogst mogelijke waarde van 1,0 behaald.

Fraaie en strak uitziende oplossing

Het akoestische systeem wordt geplaatst met strak afgewerkte randen, leverbaar in elke gewenste ralkleur of zelfs in een structuur naar keuze (hout, metaal, steen, etc.). Het is een zeer fraaie en strakke oplossing, biedt vele mogelijkheden om sfeer aan de ruimte te geven en daarbij zijn geen breek of bouwwerkzaamheden nodig. De inzet van een akoestisch wandspansysteem is de manier om op eenvoudige wijze de akoestiek van een ruimte te verbeteren.

Dient de ruimte te voldoen aan bepaalde geluidsnormen? Ook dan kunnen wij u daarbij helpen! Wij kunnen metingen verrichten zowel voor als na installatie en advies geven.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden van een akoestisch wandspansysteem.