VERBETEREN AKOESTIEK ZIEKENHUIS

In een ziekenhuis wordt veel gebruik gemaakt van harde materialen in verband met de hygiëne. Muren worden strak afgewerkt en voorzien van afwasbare afwerking én vloeren zijn vaak voorzien van sterke en makkelijk te onderhouden pvc. Natuurlijk is dit allemaal heel praktisch maar het brengt ook een probleem met zich mee!

Bijna alle ruimtes in een ziekenhuis klinken hol en hebben last van nagalm, er is sprake van slechte akoestiek. In de entree, de gangen, behandelkamers, patiënten kamers, centrale hal, wachtkamers, het restaurant, eigenlijk overal wordt het geluid slecht of niet geabsorbeerd. Werknemers en bezoekers ervaren dit vaak als vervelend en ongemakkelijk. Je gaat er zachter van praten, het maakt ruimtes onaangenaam om in te verblijven.

Acoustiwall

MetroXL ontwikkelde Acoustiwall, decoratieve geluidsbeheersing bestaande uit verschillende systemen die elk in staat zijn om de akoestiek in elke gewenste ruimte in een ziekenhuis te verbeteren. Deze systemen zijn niet alleen praktisch en functioneel maar hebben ook een hoge decoratieve waarde. Elke gewenste  print, afbeelding of graphic kan worden verwerkt waardoor er in elke ruimte een bijzondere beleving kan worden gecreëerd. Niet alleen praktisch en functioneel maar ook erg mooi en een verbetering qua sfeer.

Verbetering akoestiek in ziekenhuis

Voor elke situatie in een ziekenhuis is er een Acoustiwall oplossing beschikbaar:

  • Gang – akoestische panelen die als schilderijen de wand sieren en tegelijkertijd het hinderlijke geluid absorberen
  • Wachtkamer / wachtruimte – wandvullend akoestisch wandspansysteem
  • Restaurant – specials die op maat worden gemaakt en bijvoorbeeld in de vorm van roomdividers in de ruimte kunnen worden geplaatst
  • Centrale hal / entree – Acoustiwall XXL – extreem groot formaat akoestisch spansysteem over bijvoorbeeld de volledige hoogte van de ruimte

Bekijk alle mogelijke oplossingen

Akoestische verbetering meetbaar!

Wanneer nodig kan MetroXL akoestisch deskundigen inschakelen om een onafhankelijke meting te doen in de ruimte waar verbetering nodig is. Hierdoor kan een oplossing op maat worden geboden. Acoustiwall is een zeer efficiënte en meetbare oplossing.

Bereik de perfecte uitstraling en maak elke ruimte aangenaam om in te verblijven met een Acoustiwall oplossing op maat!

Bekijk Acoustiwall projecten >>