VERBETEREN AKOESTIEK ZORGINSTELLING

Akoestiek zorginstelling

In een zorginstelling zoals een bejaardentehuis, kraamcentrum, revalidatiecentrum, verzorgingshuis, verpleeghuis of ziekenhuis is de akoestiek vaak slecht. Er is veel nagalm door het gebruik van harde materialen in verband met de hygiëne.

Vloeren, muren en zelfs plafonds worden strak afgewerkt met materialen die eenvoudig schoon te maken zijn. Hoe praktisch dit ook is, het komt de sfeer in de ruimtes vaak niet ten goede. Daarnaast klinkt het geluid in deze ruimtes vaak schel en hard. Dat is niet fijn voor de mensen die er verblijven, op bezoek komen en werken.

Slechte akoestiek zorginstellingen

De slechte akoestiek in bijna alle ruimtes in zorginstellingen (denk aan: de entree, de gangen, behandelkamers, patiënten kamers, centrale hal, wachtkamers, het restaurant) is te wijten aan slechte of geen absorptie van het hinderlijke geluid. Werknemers, cliënten en bezoekers ervaren dit vaak als vervelend en ongemakkelijk. Je gaat er zachter van praten, het maakt ruimtes onaangenaam om in te verblijven.

Oplossing slechte akoestiek Acoustiwall

MetroXL ontwikkelde een oplossing voor de slechte akoestiek in zorginstellingen: Acoustiwall. Acoustiwall is een decoratieve geluidsbeheersing bestaande uit verschillende systemen die elk in staat zijn om de akoestiek in elke gewenste ruimte in een zorginstelling te verbeteren. Deze systemen zijn niet alleen praktisch en functioneel maar hebben ook een hoge decoratieve waarde. Elke gewenste  print, afbeelding of graphic kan worden verwerkt waardoor er in elke ruimte een bijzondere beleving kan worden gecreëerd. Niet alleen praktisch en functioneel maar ook erg mooi en een verbetering qua sfeer.

Antibacterieel 

Het is zelfs mogelijk om te werken met antibacteriële textieldoeken. Het textieldoek wordt voorzien van een antibacteriële coating. Deze coating zorgt ervoor dat 99,9% van de bacteriën binnen 24 uur wordt gedood. Ideaal voor toepassing in zorginstellingen. Deze verwerking van deze antibateriële doeken in frame, in combinatie met akoestisch dempend materiaal maakt het niet alleen een fraaie oplossing maar ook een erg functionele oplossing. Een verbetering van de akoestiek maakt elke ruimte in een zorginstelling prettiger om in te verblijven!

Inzet Acoustiwall in zorginstellingen

Voor elke situatie in een zorginstelling is er een oplossing beschikbaar:

  • Gang – akoestische panelen die als schilderijen de wand sieren en tegelijkertijd het hinderlijke geluid absorberen
  • Wachtkamer / wachtruimte – wandvullend akoestisch wandspansysteem
  • Restaurant – specials die op maat worden gemaakt en bijvoorbeeld in de vorm van roomdividers in de ruimte kunnen worden geplaatst
  • Centrale hal / entree – Acoustiwall XXL – extreem groot formaat akoestisch spansysteem over bijvoorbeeld de volledige hoogte van de ruimte

Bekijk alle mogelijke oplossingen

Efficiënt en meetbaar!

Wanneer nodig kan MetroXL akoestisch deskundigen inschakelen om een onafhankelijke meting te doen in de ruimte waar verbetering nodig is. Hierdoor kan een oplossing op maat worden geboden. Acoustiwall is een zeer efficiënte en meetbare oplossing.

Bereik de perfecte uitstraling en maak elke ruimte aangenaam om in te verblijven met een Acoustiwall oplossing op maat!

Bekijk Acoustiwall projecten >>