VERBETEREN AKOESTIEK ZWEMBAD

De akoestiek in een zwembad is vaak slecht, het geluid klinkt schel en er is veel nagalm. Tel daarbij vrolijk gillende, lachende en schreeuwende kinderen bij op en het zwembad wordt een plek van hard lawaai. Het verbeteren van de akoestiek in een zwembad is niet alleen aangenamer voor de bezoeker en zwemmers maar ook voor het personeel.

Meer dan een kwart van de zwembadwerknemers heeft last van dit hinderlijke geluid, soms zelfs met gehoorschade tot gevold. Dit is een groot probleem. Het gebruik van harde materialen in een zwembad zorgt ervoor dat het geluid niet wordt geabsorbeerd. Natuurlijk moeten de materialen makkelijk schoon te maken zijn in verband met de hygiène en eventuele schimmelvorming.

MetroXL ontwikkelde een maatwerk oplossing, uniek in de markt. Een oplossing die de akoestiek in een zwembad verbeterd, die eenvoudig schoon te maken is, anti-schimmel én er ook nog eens mooi uitziet: Pool Soundwall.

Oplossing akoestieke problemen in zwembad
MetroXL ontwikkelde speciaal voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestieke problemen het wandspansysteem Pool Soundwall. Een hoogwaardig akoestisch dempend systeem welke  het hinderlijke geluid reduceert.

Dit unieke spanwandsysteem is leverbaar in een dikte van 50mm en met een geluidabsorptie (alphawaarde) van 0,90. Pool Soundwall wordtgeleverd met een vochtbestendig en met hoge druk te reinigen doek. Het frame wordt strak afgewerkt in elk gewenste look. Het gebruikte materiaal is super sterk, kan niet scheuren en is anti-schimmel.

Breng sfeer in het zwembad
Pool Soundwall is niet alleen een praktische akoestisch dempende oplossing voor natte ruimtes maar ook een oplossing die sfeer en beleving brengt. Het spanwandsysteem is namelijk leverbaar in elke gewenste print, afbeelding of graphic. De mogelijkheden voor het creëren van een bijzondere plek zijn hiermee legio!

Wat te denken van een levensgrote print van een Caribisch zandstrand, of strandhuisjes. Of kies juist voor strak en grafisch om het zwembad een moderne strakke look te geven. Plaats een afbeelding met olifanten, giraffen en apen op de wand en waan je in de jungle!

Installatie Pool Soundwall
Pool Sounwall is leverbaar in elke maat en het systeem wordt altijd perfect passend geïnstalleerd en netjes afgewerkt. Het montageteam van MetroXL produceert en installeert de Pool Soundwall, hiervoor is geen hak- of breekwerk nodig. Het is een snelle, goed werkende oplossing om de akoestiek in een zwembad direct te verbeteren.

Nieuwsgierig? Wij geven u graag meer informatie over deze unieke oplossing om de akoestiek in een zwembad te verbeteren. Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pool Soundwall. Wij helpen u graag verder.