Project Description

Meesterlijke oplossing

De nieuwe woning van Rob Baas (sales Plastica Thermoforming) zorgde voor een bijzondere uitdaging. Er was veel weerkaatsing van het geluid mede door de lengte en het grote formaat van het huis, met de keuken in het midden in de vorm van een eiland. Ook de harde vloeren, muren en plafonds én de metalen afwerking in de keuken gaven de ruimte een vervelende akoestische galm.

Zeker voor Rob heel vervelend vanwege zijn gehoorprobleem. Het  akoestische paneel van Acoustiwall heeft gezorgd voor een significante afname van het hinderlijke geluid in de nieuwe woning.

Rob vertelt over het project:

We hadden een mooie print gevonden bij RijksStudio, een meesterwerk. Het idee was deze in een behang vorm aan te brengen op de muur bij de keuken. De plek waar we veel doorbrengen. Eenmaal in gesprek met MetroXL werd mij aangeraden om te kiezen voor een strakke akoestisch dempende oplossing. De keus was toen snel gemaakt. Een prachtige print aan de muur die ook nog eens heel functioneel is.

Het effect is duidelijk hoorbaar, zeker in de keuken. Het is een echte eyecatcher die de beleving in de ruimte verbetert, niet alleen visueel maar ook op akoestisch gebied.

Ik kan het iedereen aanraden, het werkt echt! Zeker wanneer je net als ik slechthorend bent. Aldus een erg enthousiaste Rob Baas.