Project Description

Nieuwe Sportiom Aquafun klaar voor gebruik

Wij vroegen Bob van Soest (regiomanager Sportfondsen Nederland) naar zijn ervaringen in de samenwerking met MetroXL. Hij vertelt zijn verhaal over dit unieke project waarin kleur, bewuste keuzes maken, onderscheidend zijn en het anders doen de boventoon voert.

Meer van MetroXL

MetroXL werd in eerste instantie uitgenodigd voor de aankleding van de wanden in het nieuwe Sportiom Aquafun met Pool Sound Wall. Dit unieke product reduceert het schelle geluid in zwembaden en speciaal is ontwikkeld voor toepassing in zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen.

Al snel werd tijdens de gesprekken duidelijk dat MetroXL niet alleen expert is op het gebied van decoratieve akoestisch dempende oplossingen, maar ook op het gebied van custom made interieurdecoratie. Een bezoek aan MetroXL door het Sportfondsen bouwteam gaf de doorslag. Het vertrouwen in het werk van MetroXL heeft ervoor gezorgd dat de aanvraag werd uitgebreid met custom werk zoals de golvende Pool Sound Baffles, de palmtakken, bladeren aan het plafond en ringornamenten.

Bijkomend voordeel was dat de werkwijze van MetroXL is gebaseerd op samenwerken, meedenken, mogelijkheden aandragen en flexibiliteit. Dit sloot perfect aan op hetgeen waar we bij Sportfondsen naar op zoek waren. Het bleek de ultieme basis voor een perfect eindresultaat.

Samenwerking Sportfondsen bouwteam

“Tijdens de samenwerking tussen Sportfondsen bouwteam en MetroXL ligt de focus steeds op wat het eindproduct moet worden. MetroXL denkt mee, neemt je mee in dit proces en zo kun je samen realiseren wat het moet worden. Denken in oplossingen en mogelijkheden in plaats van binnen de bestaande kaders. De hele samenwerking met MetroXL heb ik daarom als erg constructief ervaren”, vertelt Bob van Soest enthousiast.

Flexibiliteit en mogelijkheden

“Een goed voorbeeld van meedenken in het project is wel de ontwikkeling van de palmtakken. Gedacht vanuit mogelijkheden ontwikkelde Eric Eijkens (imagineer MetroXL) een betaalbare oplossing voor ons. Eric is heel meedenkend, hij maakt voorstellen en biedt verschillende opties, hij vertelt wat de consequenties zijn bij de keuze van een bepaalde optie en geeft aan dat eventuele andere varianten ook mogelijk zijn. Deze flexibiliteit en het denken in mogelijkheden is denk ik wel echt de kracht van MetroXL”, vertelt Bob van Soest verder.

Pool Sound Absorbers / akoestiek

“MetroXL heeft Pool Sound Absorbers in haar assortiment. Wij waren voornamelijk geïnteresseerd in Pool Sound Wall(wandbekleding) en Pool Sound Baffles (verticaal hangende plafond panelen). Uniek aan deze producten is dat ze toegepast kunnen worden in extreem vochtige ruimtes en een goede akoestisch dempende werking hebben.

Het Sportfondsen bouwteam bezocht MetroXL om deze producten te beoordelen. De uitleg en het zien van de producten gaf de technisch engineers het volste vertrouwen in de inzet ervan en de toekomstige samenwerking met MetroXL.”

Nieuwe Sportiom in teken van het anders doen

“Voor de realisatie van het nieuwe Sportiom zijn nieuwe samenwerkingen aangegaan om iets unieks te kunnen creëren. Zo kozen we aan de hand van een pitch voor Aces of Space als designer voor het nieuwe Sportiom. Een bewuste keuze, omdat we niet meer van hetzelfde wilden maar juist op zoek waren naar iets anders!”

Lef om het anders te doen

“Het nieuwe Sportiom Aquafun heeft een heel kleurrijk design, dat was ook de wens. Mensen worden blij van kleur! Het project is tot in detail uitgedacht. Er is een goede balans gevonden tussen look & feel, functionaliteit en slim. De unieke sfeer is daarbij altijd het belangrijkste punt van aandacht is geweest.”

“Er was lef voor nodig om zo uitgesproken te kiezen voor kleur en unieke materialen. Maar wat er staat is klaar voor de komende 18 jaar. Het is spannend, anders, voldoet aan de laatste eisen, heeft innovatieve producten zoals Pool Sound Absorbers erin verwerkt en is hopelijk een bron van inspiratie voor de zwembaden van de toekomst!”

Uniek kleurrijk concept

“Door het samenwerken met nieuwe partners is Sportiom Aquafun ontstaan; een uniek tropisch zwembad concept. De complete ontwikkeling was een complex proces waarbij professionele partijen als MetroXL ervoor hebben gezorgd dat al onze wensen werkelijkheid zijn geworden. Het meedenken en bieden van opties en mogelijkheden zorgde ervoor het ‘ons’ project werd. We deden het samen!” sluit Bob van Soest trots zijn verhaal af.

Het eindresultaat is een uniek subtropisch zwembad; Sportiom Aquafun.