Project Description

Pool Sound Absorbers in nieuwe Sportiom Aquafun

Waar het oude zwembad veel grillige vormen (rotspartijen) had om het geluid te dempen, heeft het nieuwe zwembad een meer open karakter. De akoestiek van het nieuwe Sportiom Aquafun vormde daardoor een uitdaging. Er werd gekozen voor verbetering van de akoestiek via wand en plafond door de inzet van Pool Sound Absorbers.

Pool Sound Absorbers

Vanuit de sportwereld had Bart Folkerts  (bouwkundig adviseur Sportfondsen Nederland) al gehoord van Pool Sound Absorbers; het nieuwe product dat Eric Eijkens van MetroXL aan het ontwikkelen was. Nog voordat de renovatie van het Sportiom zwembad aan de orde was, waren hij en een collega al eens op bezoek geweest om dit nieuwe product te bekijken en te beoordelen.

Bart Folkerts vertelt; “Materialen die worden ingezet in een zwembad krijgen te maken met het agressieve zwembadmilieu. De combinatie vochtigheid, warmte en chlorides (chloorlucht) zorgt voor een enorme degradatie van materialen in een zwembad. Er worden daarom hoge kwaliteitseisen aan producten in een zwembad gesteld.”

“Tijdens ons bezoek aan MetroXL toonde Eric ons modellen, proefjes en testopstellingen van het nieuwe Pool Sounds Absorbers. Met wat kleine aanpassingen voldeed het aan de hoge kwaliteitseisen, we waren direct enthousiast en zagen de potentie.”

Overzicht productfeatures Pool Sound Absorbers

  • Geluidabsorptie (uitzonderlijk goede akoestische demping)
  • Vochtbestendig (bestand tegen hoge luchtvochtigheid en chloordampen
  • Beleving (graphic design op maat)
  • Lichtgewicht (lichtgewicht en eenvoudig te monteren)
  • Veilig (gecertificeerd bevestigingsmateriaal)
  • Makkelijk schoon (bestand tegen direct watercontact en desinfectie chemicaliën)
  • Sterke constructie (sterke, veilige en duurzame oplossing)
  • Beschermd (UV bestendig)
Pool Sound Absorbers decoratieve geluidsbeheersing speciaal voor zwembaden

Pool Sound Wall

Deze wandbekleding biedt uitzonderlijk goede akoestische demping en is speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden. In Sportiom Aquafun is Pool Sound Wall terug te zien als fris gekleurde afbeeldingen op de wanden. Deze akoestische dempende wanden zijn mooi om te zien en bieden daarnaast ook nog valbescherming. Bezoekers kunnen er gewoon met hun natte zwemkleren tegenaan hangen. De gebruikte materialen zijn bestand tegen zwembadchemicaliën. De wanden zijn ook eenvoudig schoon te maken en UV-bestendig. Volledig bestand tegen het agressieve zwembadmilieu.

Pool Sound Baffles

Pool Sound Baffles zijn verticaal hangende plafond panelen. Het is een super effectief product voor geluidsabsorptie in een zwembad. De golvende beweging die ermee wordt gecreëerd geeft een extra dimensie aan het nieuwe Sportiom Aquafun. Dit is echt maatwerk van MetroXL. Pool Sound Baffles zijn ultra lichtgewicht en voldoen aan de strengste eisen (geen corrosie, sterk, veilig en UV-bestendig). Het is zelfs mogelijk ze in elke gewenste afbeelding uit te voeren!

De wand- en plafondpanelen maken het plaatje af

“De akoestische wandbekleding en plafondpanelen zijn een mooie oplossing voor Sportiom Aquafun. Ze maken het plaatje af. De kleuren in de producten zijn echt fantastisch. De producten voldoen aan alle wensen en eisen. We hebben goed vertrouwen in de akoestisch dempende wand- en plafondoplossingen van MetroXL. Daarbij heb ik de samenwerking met MetroXL als heel prettig ervaren. Ze zijn echt goed in het waarmaken van ontwerpideeën”, aldus een zeer tevreden Bart Folkerts.

Meer van MetroXL

Pool Sound Absorbers, Pool Sound Wall, Pool Sound Baffles of een andere specifieke oplossing inzetten in een zwembad omgeving? Neem dan contact met ons op (bel: 0416 – 33 53 68 of mail naar: info@metroXL.nl), wij vertellen u graag meer over deze vochtbestendige akoestisch dempende productenrange. Heeft u maatwerk nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juist adres!