Project Description

Athletic Skills Model (ASM) geïntegreerd in FSG campus Apeldoorn

Een voormalige drukkerij in Apeldoorn met een industriële uitstraling, 800m2 ruimte en een 16m hoge wand in de oude pershal; dat waren de basis ingrediënten voor de inrichting van de sportruimte volgens het veelzijdig bewegen concept (ASM).

In opdracht van FSG gaf Athletic Skills Company (de beweegarchitect) op geheel eigen wijze invulling aan dit project. SIKA Nederland en MetroXL zorgden er vervolgens voor dat het ontwerp tot in de perfectie werd uitgevoerd op de vloer en wand.

Over ASM; Athletic Skills Model

“Het praktisch en wetenschappelijk onderbouwde Athletic Skills Model gaat in de basis over veelzijdig bewegen. Dat betekent op een andere manier naar beweging kijken. Een voetballer die in zijn jeugd op judo heeft gezeten valt op een andere manier dan iemand die niet op judo heeft gezeten. De veelzijdigheid van het bewegen is in het ASM teruggebracht naar 10 grondvormen van bewegen. De uitvoering hiervan zorgt voor overall goede bewegers, met alle voordelen van dien als het gaat om gezondheid en fitheid.”, vertelt Martijn Postuma (Athletic Skills Company).

Athletic Skills Model in FSG Campus Apeldoorn
Pulastic Sound Wall FSG Campus Apeldoorn
veelzijdig bewegen concept (ASM)

‘De beweegarchitect’ wordt ingeschakeld

De integratie van het Athletic Skills Model is de perfecte aanvulling op de ontwikkeling die de FSG sportcampus doormaakt. Deze visie zorgt voor anders nadenken over het inrichten van sportfaciliteiten (zowel binnen als buiten). FSG schakelde de founders van het veelzijdig bewegen concept in, als ‘de beweegarchitect’ voor de inrichting van de 800m2sportruimte.

Inrichting  ruimte volgens visie ASM en wensen FSG

De visie van het ASM in combinatie met de wensen van de eindgebruikers is samengebracht in de inrichting. Zo is er rekening gehouden met de industriële uitstraling en de bestaande kleuren. De gele kleur op de buizen is bijvoorbeeld doorgevoerd in het design.

Ook was er de wens om de ruimte door meerdere groepen tegelijk te gebruiken. Daarvoor is een driedeling gemaakt. De zaal is in zijn geheel te gebruiken, maar dus ook in zones te verdelen.

  1. Judo- danszone
  2. Spelzone
  3. Klim- en klauterzonde

De laatste wens was de ruimte een extra dimensie te geven door het realiseren van een 12m hoge klimwand. Zo is er dus niet alleen beweegruimte op de vloer maar ook aan de wand.

klimwand FSG Campus Apeldoorn
ASm Athletic Skills Model in oud wegener pand
verbetering akoestiek FSG Campus Apeldoorn met PSW

MetroXL installeert Pulastic Sound Wall iov SIKA Nederland

“Athletic Skills Company werkt graag samen met partijen waarvan zij uit eigen ervaring weten dat ze goed werk verrichten. Dit betekent dat we voor de sportvloeren graag samenwerken met SIKA en voor de wanden met MetroXL (iov SIKA),” vervolgt Martijn zijn verhaal.

Over Pulastic Sound Wall

Pulastic Sound Wall is door MetroXL exclusief voor SIKA ontwikkeld. Het is de perfecte wandbekleding voor sport- en fitnessfaciliteiten. PSW biedt de unieke combinatie van valbescherming, akoestische demping en esthetiek. Samen met de sportvloer vormt deze wandbekleding een belangrijk onderdeel van de uitstraling en beleving van de sportfaciliteit.

Samenwerking met MetroXL

“Het werkt fijn dat we rechtstreeks onze ontwerpen aan kunnen leveren en dat zij deze voor ons controleren en vervolgens realiseren. Pulasticâ Sound Wall biedt daarbij ook de mogelijkheid prints door te laten lopen van de wand op de vloer of vice versa. Zo onstaat er eenheid in het ontwerp en sluiten vloer en wand naadloos op elkaar aan. Ook de combinatie tussen harde en zachte wanden die in elkaar overlopen is voor MetroXL geen probleem. Zo kun je over letterlijk elke cm2 van de ruimte nadenken en vloeren en wanden met elkaar verbinden. Dit geeft de ruimte een unieke uitstraling. En dat is echt gaaf!”, vertelt Martijn Postuma over de samenwerking met MetroXL.

veelzijdig bewegen concept geïntegreerd FSG Campus
Akoestisch dempende wandbekleding met print
Athletic Skills Model in FSG Campus Apeldoorn

Indrukwekkend anders, uitdagend en vernieuwend

Vlak voor de zomervakantie was de officiële opening. De bezoekers waren erg enthousiast. De ruimte is compleet anders dan een standaard sporthal. Ook het formaat, de indeling, de klimwand en de industriële uitstraling maken het een indrukwekkende eerste ervaring. Het kan niet anders dan een groot succes worden!

Durf het anders te doen!

Dit project laat zien dat vernieuwing op het gebied van bewegen en het daarop aan laten sluiten van de ruimte waarin dit gebeurt bijdraagt aan een verbetering van de ervaring. Heb je een renovatie-, of nieuwbouwproject van een sportcomplex op stapel staan en zou je het eigenlijk ook graag een anders doen? Denk dan eens aan de inzet van het ASM bij de inrichting van de ruimte. SIKA en MetroXL zorgen vervolgens samen voor de perfecte afwerking!

Foto’s aangeleverd door Athletic Skills Company (gemaakt door Martijn Postuma).