Project Description

Eind 2019 hebben de gymzalen in gemeente Heerenveen een flinke upgrade gehad. De focus lag voornamelijk op het verbeteren van de akoestiek van de gymzalen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het meer uitdagend les kunnen geven in de gymzalen.

De gemeente investeerde in totaal in de verbetering / vernieuwing van 11 gymzalen. Alle gymzalen werd in samenwerking met Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic voorzien van vrolijk gekleurde nieuwe akoestisch dempende wanden; de zogenaamde Pulastic® Sound Wall.

Deze wanden zijn super functioneel omdat ze het galmende geluid van de gymzaal dempen en daardoor de akoestiek verbeteren. Daarnaast ziet Pulastic Soundwall er ook nog eens heel fraai uit. Elke gewenste afbeelding kan op de wand worden verwerkt, hierdoor kan een saaie kale wand worden omgetoverd tot een kleurrijke wand die sfeer en beleving brengt.

valbescherming gymzaalDe akoestische dempende wanden bieden daarbij ook nog eens valbescherming en zijn super sterk. De wanden zijn door MetroXL speciaal ontwikkeld voor sportaccommodaties. Pulastic® Soundwall is door KIWA / ISA Sport getest en biedt de hoogst haalbare score bij de bal-impact-test en bij een dikte van 70mm wordt 100% van al het hinderlijke geluid gereduceerd.

“Met dit nieuwe materiaal wordt bewegen en sporten nog leuker bij de gymlessen. En het plezier in sporten doet weer veel goeds voor de sportdeelname. Nu al is 85% van alle basisschoolleerlingen in de gemeente Heerenveen lid van een sportvereniging,” benoemt wethouder Jelle Zoetendal.

Akoestiek verbeteren gymzaal?
Pulastic® Soundwall is dé perfecte akoestische wandbekleding voor sportfaciliteiten. Het geeft invulling aan de ultieme combinatie: valbeschermend, akoestisch dempend, esthetisch en sterk.

De Pulastic® Sound Wall wordt geproduceerd en geïnstalleerd door de professionele vakmensen van MetroXL en is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.