Project Description

Voor de inrichting van het nieuwe kantoor van de Rabobank in Rotterdam werkte ATOP Interieurbouwhttps://atop.nl nauw samen met MetroXL voor de ontwikkeling van een bijzondere Acoustiwall Special; akoestisch dempende roomdividers.

Aan de hand van de schets van de architect is MetroXL adviseur Ron Labordus aan de slag gegaan. Al snel bleek dat een exacte vertaling van deze schets te duur zou gaan worden. In overleg met Pieter de Koning (manager interieurbouw ATOP) is gezocht naar een prijsvriendelijkere, mooie en strakke oplossing. En dat is gelukt!

Het project was erg complex, zowel qua techniek als design. Ter voorbereiding onderzocht Ron van MetroXL bijvoorbeeld de constructie van het frame, de profieldiktes van het staal, er werden stalen van verschillende touwsoorten overlegd, knooptechnieken getoond en er werden diverse soorten, kleuren en diktes voor het vilt voorgesteld. Het project werd tot in detail vooraf uitgedacht.

Dit resulteerde uiteindelijk in één compleet proefframe welke, na de laatste finetuning, werd goedgekeurd door de architect. De Acoustiwall Special die door MetroXL werd geïnstalleerd voldeed aan alle gestelde wensen en eisen. Er zijn in totaal 46 roomdividers geïnstalleerd in het nieuwe Rabobank kantoor. Deze dividers zorgen ervoor dat er een transparante en zachte verdeling van de ruimte ontstaat. Zo ontstaat er rust en wordt het geluid ook nog enigszins gedempt. De ruimtes zijn open maar toch afgesloten.

Pieter van ATOP geeft aan: “Wij  hebben Metro XL benaderd om een serie decoratieve elementen uit te werken en aan te bieden, met als doel deze samen in het project weg te zetten. Een uitdaging, maar die is goed opgepakt en in nauwe samenwerking zijn oplossingen en alternatieven bedacht zodat we aan de vraag van de klant en de architect konden voldoen. Het eindproduct is in een aanzienlijke serie geproduceerd en op locatie geplaatst, overal is aan gedacht, van een knoop in een touw, het koppelen van de elementen, het aansluiten op de verschillende plafondhoogtes etc. Zoals een voorbereiding en samenwerking moet verlopen!”

Het resultaat van deze Acoustiwall Special maatwerk opdracht mag er dan ook zijn: strak en mooi, perfect passend in het interieur én op tijd en binnen budget geleverd.